Isolatie en besparen

Nederlandse woningeigenaren betalen gemiddeld 150 euro per maand aan de energierekening. Door de woning goed te isoleren kan er bespaart worden op deze kosten.

Een behoorlijk aantal woningen in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd, dit is zonde want anno 2017 is er bekent dat er veel bespaart kan worden door de juiste isolatiemaatregelen. De eisen voor isolatie worden steeds hoger, en dit is dan ook niets voor niets.

Omdat de overheid steeds strengere eisen stelt aan het isoleren wordt het eigenlijk een verplichting voor iedere woningeigenaar eens te kijken naar de huidige isolatie van de woning. De overheid wilt de woningeigenaren,  woningcorporaties en bedrijven dan ook graag tegemoet komen in de vorm van een subsidie. Wanneer je in aanmerking komt voor subsidie kan dit een groot deel van de rekening dekken.

Naast de, mogelijk beschikbare, subsidie is isolatie goed voor een verlaging van de energierekening en een verhoging van het wooncomfort in de woning.

Voor het isoleren van woningen zijn verschillende maatregelen, de meest voorkomende maatregelen zijn het aanbrengen van dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of HR++ glas. Al deze maatregelen zorgen voor een besparing en een verhoging van het comfort maar kunnen in prijs, isolatiewaarde en dus resultaat zeer verschillen. Het is raadzaam een isolatie product te kiezen met een hoge RC- waarde, de waarde die het isolerend vermogen aangeeft, deze waarde geeft namelijk aan hoe ‘goed’ het isolerende product daadwerkelijk is.  Hoe hoger de RC- waarde hoe hoger de besparing.

Omdat isolatie direct na installatie zorgt voor de nodige besparingen ligt de terugverdientijd vaak binnen 3 tot 5 jaar. Dakisolatie is de topper als het gaat om een snelle terugverdientijd, binnen amper twee jaar is het geïnvesteerde bedrag al terugverdient. Dit is niet geheel onlogisch, warme lucht stijgt op en als dit niet meer kan ontsnappen via het dak blijft deze warmte in de woning. Na twee jaar geniet u dus niet alleen al jaren van een comfortabele woning maar óók van een besparing tussen de 300 en 600 euro!

Ben je er helemaal klaar voor om flink te gaan besparen op de energierekening ? Neem dan contact op met de isolatie specialist SCHOTGROEP Isolatie, wij helpen u graag!