Energie vergelijken is niet gek

Waar huishoudens vroeger jaren lang bij dezelfde energieleverancier bleven voor gas en stroom, zijn we nu veel vaker bezig met energie vergelijken. Leveranciers zijn dan ook steeds vaker bezig om je als klant binnen te halen. Blijf daarom niet zomaar zitten waar je zit en wees geen dief van je eigen portemonnee. Energie vergelijk is niet gek!

Profiteer van de prijsdaling

De energiemarkt is een actieve markt die elke dag veranderd. De prijzen verschillen elke dag en veranderen dan ook vaak. Meestal aan het begin van de maand wijzigen energieleveranciers hun prijzen voor nieuwe klanten. Deze zijn vaak goedkoper dan voor klanten die al langer klant zijn bij de maatschappij. Je kunt daarom gemakkelijk profiteren van prijsdalingen wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier wanneer het mogelijk is. Consumenten die jaarlijks overstappen besparen het meest. Energie vergelijken maakt een overstap naar enen andere energieleverancier gemakkelijker doordat alle ontwikkelingen en prijsveranderingen voor je op een rijtje zijn gezet.

Energie vergelijken en overstappen

Tegenwoordig kun je gemakkelijk overstappen naar een andere energieleverancier, ook wanneer je contract nog niet is afgelopen. Dit maakt het jaarlijks overstappen een makkelijk en geld besparend klusje. Wel is het goed om te weten dat als je contract nog niet is afgelopen, je een overstapboete in rekening gebracht kan krijgen. Let bij energie vergelijken dan op energieleveranciers die deze boete voor je vergoeden. Deze boete kan oplopen tot 125 euro per product, maar worden dan terugbetaalt door je nieuwe energieleverancier. Zo kun je profiteren van goedkopere energietarieven én kun je overstappen. Dit hoeft totaal geen drempel te zijn bij overstappen. Wanneer je start met energie vergelijken staat er duidelijk aangegeven of er een vergoeding wordt gegeven voor de overstapboete. Stap dan ook niet over naar een energieleverancier die deze boete niet vergoed om alsnog hoge kosten te voorkomen. Zonde van je besparing.

Start vandaag nog met energie vergelijken via Consumind en bespaar flink op je jaarlijkse energiekosten. Huishoudens die elk jaar overstappen besparen tot wel €300,- per overstap. Dat bedrag wil je niet bij je energieleverancier laten liggen toch? Energie vergelijken is zo gek nog niet. Prettig geregeld!